CNA reacționează  după ce RCS&RDS a scos din grilă canalele Discovery“Nu au avut aprobarea noastră şi vom discuta cazul în prima şedinţă a Consiliului”, a spus Răsvan Popescu.

Consiliul Național al Audiovizualului reacționează după ce RCS&RDS a scos, joi seară, de pe reţelele sale de cablu toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel. Prin decizia RCS&RDS, circa două milioane de abonați ai companiei au fost afectați.
Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, “distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”. Aceeaşi lege prevede că în astfel de cazuri CNA poate aplica sancţiuni cuprinse între 10.000 de lei şi 200.0000 de lei.

 RCS&RDS a scos, joi seară, din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, în locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla până atunci în pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicaţii, dar şi televiziunea BBC Entertainment. Reacțiile abonaților nu au întârziat să apară, tot mai mulți solicitând companiei dezabonarea.
 Totodată, RCS&RDS a scos, joi seară, posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plătesc o sumă suplimentară de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază.

 
Sus